24.3.2010 Keskustelutilaisuus: vapaaehtoinen paluu ihmisoikeutena

Suomessa ei ole aikaisemmin lähestytty kysymystä vapaaehtoisesta paluumuutosta ihmisoikeutena, vaan perinteisesti palauttamiskiellon kautta tai viranomaisnäkökulmasta liittyenpakollisen paluun pakkotoimenpiteisiin. Henkilön oikeus palata kotimaahansa ei kuitenkaan aina ole itsestäänselvyys, sillä useat valtiot kieltäytyvätvastaanottamasta kansalaisiaan tai yksinkertaisesti kieltäytyvät tunnustamasta henkilöä kansalaisekseen. Tässä yhteydessä lähtömaan viranomaisten tehtävänä on mahdollistaa henkilön paluu kotimaahansa.

Asiantuntija Katja Grekula Ihmisoikeusliitosta alustaa aiheesta vapaaehtoinen paluu ihmisoikeutena keskiviikkona 24.3. klo 17-19 Helsingin yliopiston Porthania-rakennuksen 6. kerroksessa salissa P669.

Ilmoittautumiset 19.3. mennessä osoitteeseen taru.kuosmanen(at)helsinki.fi.

Ius Gentium ry:n puolesta lämpimästi tervetuloa!